Impresions Palm Tungsten T3

Tungsten T3
Categoria: General

Les darreres setmanes he tingut l'oportunitat de provar un ordinador Palm Tungsten T3. Aquestes són les meves primeres impressions:

La pantalla és més gran i els colors són més vius que la Tungsten T. Així és especialment apreciable amb fotos rectangulars que s'adapten a la mida de la pantalla.
La velocitat es nota força, sobre tot en la qualitat del vídeos i de la música, així con quan es carreguen arxius de la tarja d'ampliació.

Els programes que venen amb el CD-ROM inclouen totes les aplicacions de caràcter general, i aprofiten la pantalla gran: procés de text, full de càlcul.

Altres coses que m'han agradat del nou sistema operatiu

El nou suport d'instal·lació ràpida, que fa més ràpid i còmode instal·lar els arxius des de l'escriptori i triar si han d'anar al dispositiu o a la targeta.

L'icona de la barra d'estat del dispositiu - una admiració - que ens avisa encara que estiguem en qualsevol altre aplicació que tenim un avís, cita, etcètera a l'agenda. Per a mi que faig servir moltes altres aplicacions, però l'agenda és l'aplicació més urgent, em resulta molt útil.

Inclou un controlador (driver) d'impressió universal, PrintMe, que estic provant. Miraré d'escriure'n més endavant si hi ha algú interessat. Inclou suport per Wi-Fi.

Algunes coses que s'hauran de perfeccionar
Encara hi han poques aplicacions especialitzades que aprofitin la pantalla de 320x480 pixels, inclús alguns dels que venen amb el sistema operatiu propi, tot i que són pantalles poc importants o que no l'aprofitarien.

Per aprofitar al màxim el Documents To Go cal tenir l'Office de Microsoft Instal·lat, un inconvenient si normalment feu servir l'OpenOffice en català. Si no és així no es poden fer servir les presentacions de PowerPoint ni es poden exportar els arxius a la tarja SD amb l'aplicació d'instal·lació ràpida. Per sort es poden copiar els arxius a la targeta directament!

No es pot sincronitzar amb el Windows NT per USB. Cal un sòcol sèrie, no inclús.

Em costa una mica adaptar-me a la nova disposició del botons i al nou sistema de Graffitti. Però m'agrada, sobretot el Graffitti, que em sembla una manera més natural d'escriure i més fàcil per als nous usuaris - llàstima que no ho sóc ! :)

I el que menys m'agrada, es clar, és que no disposa de Sistema Operatiu en català. No és cap excusa que cap altre ordinador de butxaca no en disposi.

Actualització 31-5-2004
Respecte a les aplicacions d'alta resolució 320x480 (320x480), darrerament estàn sortin moltes, fins i tot en català. A PalmCAT ja en podem trobar vàries (A5, Happydays, Plucker,...).
He trobat un completíssim article sobre les possibilitats de personalització del T3, en francès, a PDACool

Comparació entre Palm T3 i Sony Clie UX50

Notícies relacionades:
Com desmuntar un Palm Tungsten
Surt un pegat per al problemes del Tungsten T3
Rumors i imatges d'un nou Tungsten 3
Nova versió de Plucker d'alta resolució
A5 i BeamMobile preparen versions d'alta resolució
Programari d'alta resolució 320x480
Actualització a Palm OS 6

Entrades populars d'aquest blog

Els camins del paradís perdut - Llorenç Riber

Ens hem traslladat a palmcat.tiddlyspot.com

Conversió de text a parla en català