Tipus de reiniciacions (reset)



En el remot cas que l'ordinador de butxaca Palm no respongui, a causa d'una aplicació "poc respectuosa" amb les normes de programació, tenim el darrer recurs de reiniciar l'ordinador.

De menys a més greu, és a dir, per l'ordre amb que convé provar-los:

* Soft Reset - equival a reiniciar el Palm. Reinicia fent servir el forat de la part posterior.

* Semisoft o Warm Reset - equival a reiniciar el Windows en "mode segur". Reinicia prement la fletxa amunt mentre fas servir el forat de la part posterior. Aquesta reiniciació ignora tots els hacks i parxes del sistema, per això, un cop el problema estigui resolt, cal fer un soft reset per tornar l'ordinador a condicions normals. Aquesta reiniciació només s'hauria de fer servir amb problemes d'arrencada del sistema.

* Hard Reset (restabliment total) - equival a esborrar tot el disc dur. Això torna l'ordinador a l'estat en que va sortir de fàbrica i ESBORRA totes les dades de manera permanent. Prem el botó d'engegar, i sense deixar-lo anar, fes servir el forat de la part posterior (Reset). Quant surti la pantalla inical del sistema, deixa anar el botó d'engegar i apareixerà un missatge de confirmació a la pantalla, "Esborrar totes les dades?" Sí= "botó amunt". NO= "qualsevol altre botó". Llavors sei prems la fletxa amunt s'esborrarà tot. Per això, és interessant disposar d'una còpia de seguretat actualitzada. Si prems la fletxa avall, no passarà res.

Els nous Palms ja incorporen un llapis que es pot fer servir per fer el reset. En alguns d'antics també es pot descargolar un extrem per què surti un estri adeqüat.
Un truc clàssic per als que porten piles és portar sempre un escuradents al compartiment de les piles.

Més informació

Actualització (12-9-2004): Si has de fer un restabliment total o estàs canviant de Palm, et recomano que llegeixis Com es reinstal·la tot.

Següent : Formats de documents per a ordinadors de butxaca
Anterior: Com desar documents en format PalmDoc amb l'Abiword

Notícies relacionades:
Com es reinstal·la tot
Com desmuntar un Palm Tungsten

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Els camins del paradís perdut - Llorenç Riber

Bon Nadal i feliç 2006

Ens hem traslladat a palmcat.tiddlyspot.com